Eusko Label txerri hankak foie eta perretxikoz betea

Urola Gustagarri platerrak

Mikel Uria azpeitiako jatetxe bat da. Sukaldaritza pertsonala du ardatz eta honako honetan txerri hankak erabili ditu bertako perretxiko eta foiez beteak bere kartan sartzeko.

Osagaiak:
– 4 txerri-hanka, egosita eta
hezurrik gabe
– 25 g onddo xehatu
– 100 g perretxiko xehatu
– 70 g haragi txikitua
(txerriarena, ahal bada)
– 30 g foie xehatu
– Tipula laurden bat, xehatua.
– 250 ml esne
– 35 g irin.
– 35 g gurin
– Gatza
– Arrautza irabiatua

Betegarria egiteko:
Ontzi batean, gurina eta tipula jarriko ditugu, eta perretxiko
eta onddoekin sueztituko ditugu.
Irina erantsi, eta ondo eragingo diogu; ondoren, esnea
botako dugu, bexamela egin arte. Foie xehatua botako
dugu, gazitu, eta hozten utziko dugu.
Txerri-hankak muntatzea:
Betegarria erantsi ondoren, hozten utziko ditugu.
Arrautza-irinetan pasatuko ditugu, eta frijitu egingo ditugu.
Sobera duten olioa kenduko diegu.
Aurkezpena:
Azpil batean jarriko ditugu, osagarriak eta saltsa erantsiko
dizkiegu, eta apaindu egingo dugu.

share on:

Leave a Response