Porru eta ganben hostopila porru saltsarekin

Osagaiak (4 lagunentzat):

• Hostopil (hojaldre) orri bat
• Porruak
• Ganbak
• Irina
• Tipula 1
• Gurina
• Esnea
• Olioa
• Gatza
• Arrautza 1
• 150 ml. esne-gaina (nata)
• Salda.

Nola egin:

  1. Tipula 1 eta 2 porruak txiki-txiki egin eta olio pixka batekin potxatu.
  2. Ondoren ganbak gehitu.
  3. Beste ontzi batean 90 gr. gurin eta 90 gr. irin nahastu eta litro bat esne gehituz bexamela egin.
  4. Potxatutako barazki eta ganbak bexamelari gehitu, nahastu eta hozten utzi.
  5. Hostopila zatikatu eta bexamela bertan bildu.
  6. Hostopila irabiatutako arrautzaz igurtzi gainetik, eta labean berotu 180 gradutara 20 minutuz.
  7. Porru saltsa egiteko tipula 1 eta 2 porru txiki-txiki egin, eta olio pixka batekin potxatu.
  8. Gero esne-gaina (nata) eta salda gehitu eta ordu erdiz egosi. Amaitzeko dena ongi irabiatu.

sanagusdef8Sanagustin kulturgunearen errezeta

Plaza Nagusia, 5 – 20730 Azpeitia (Gipuzkoa) • Tel.: 943 15 52 20

www.sanagustinkulturgunea.net

Partekatu:

Utzi zure Iruzkina