Martxoaren 19tik apirilaren 19ra, euskal okela eta euskal esnea protagonista

Urola gustagarria 3. edizioa gainean dugu, eta oraingo honetan euskal okela eta euskal esnea izango dira protagonistak. Martxoaren 19tik apirilaren 19a bitartean bi osagai horiekin prestatutako azalajaki goxoak dastatzeko aukera izango da eskualdeko hainbat jatetxeetan. Danetik prestatu dute sukaldariek; aperitibo moduan bertako haragi egosiarekin egindako kroketak edota ilar kremazko txupitoa adibidez, buztana saltsan, txuleta, bertako txahalaren mutur eta tripakiak saltsa gorria lehengo plater moduan eta arroz esnea, aizko pastel kurriskaria, besteak beste, postrerako. Menu guztiak blogean dituzu, menuak atalean.

Eta bestalde, bertako produktuak eta beroiek ekoizten dituzten baserritar eta ekoizleak gertutik ezagutzeko aukera ere izango da Urola eskualdeko baserrietara egindako bisiten bidez edota tailer eta bestelako ekintzen bidez. Errezilgo Irure Txiki baserrian ogia eta gailetak nola egin ikasiko dugu, Urki baserriko txerri-haztegian nola lan egiten duten ikusiko dugu Beizaman eta Azpeitiko Berastegi baserrian Idiazabal gaztearen jatorri izendapeneko gaztaren ekoizpen prozesua nolakoa den ikusiko dugu, besteak beste. Eta nola ez, azoka eta egun berezietan bertako produktuak dastatzeko aukera izango da.

Animatu eta parte hartu! Zatoz gure produktuak eta baserriak ezagutzera!


Martxoak 21, larunbata – ERREZIL

TAILERRA IRURE TXIKI BASERRI AGROEKOLOGIKOAN

Ogi eta gaileta lantegia

Goizean 10:00-13:00

Arratsaldean 16:00-19:00

Informazioa eta erreserbak: 605755543


Martxoak 22, igandea – BEIZAMA

ASKE HAZITAKO BASATXERRI TXERRIAK.

Urki baserriko txerri-haztegira bisita gidatua. Beizamako produktuen dastatzea aterpetxean.

Goizean 10:30-13:00.

Informazioa eta erreserbak: BEIZAMAKO ATERPETXEA – INGURUMEN ZENTROA, 630 181 994, beizamabizia@gmail.com www.beizamakoaterpetxea.com


Martxoak 28, larunbata – AZKOITIA

“Urola gustagarri” ekimenaren herri aurkezpena plazan, 12:00etan. Labeldun okela, sagardoaren degustazioa eta haurrentzako gaileta tailerra.


Martxoak 28, larunbata – ERREZIL

TAILERRA IRURE TXIKI BASERRI AGROEKOLOGIKOAN

Ogi eta gaileta lantegia

Arratsaldean 16:00-19:00

Informazioa eta erreserbak: 605755543


Martxoak 29, igandea – ERREZIL

BISITA IRURE TXIKI BASERRI AGROEKOLOGIKOAN. Baserriaz gozatuz, bertako bizimodua eta bizidunak ezagutu

Goizean: 11:00-12:30

Arratsaldean 16:00-17:30

Informazioa eta erreserbak: 605755543


Apirilak 2, osteguna – AZPEITIA

XOXOTE GAZTA.

BERASTEGI BASERRIA. AZPEITIA

Bisita gidatua Idiazabal jatorri izendapeneko gaztaren ekoizpen prozesua.

Hasiera ordua 10:30ean.

Informazioa eta erreserbak: 628 283 258 / 943 151878


 Apirilak 3, ostirala – ERREZIL

BISITA IRURE TXIKI BASERRI AGROEKOLOGIKOAN

Baserriaz gozatuz, bertako bizimodua eta bizidunak ezagutu

Goizean: 11:00-12:30

Arratsaldean 16:00-17:30

Informazioa eta erreserbak: 605755543


 Apirilak 4, larunbata – BEIZAMA

ARTZAI GAZTA IDIAZABAL JATORRI IZENDAPENEKO GAZTA.

Bisita gidatua+produktuen degustazioa: “Artzai gaztaren ekoizpena” Arreta

baserria.10:30 – 13:00

Info. eta erreserbak: 630 181 994, beizamabizia@gmail.com

www.beizamakoaterpetxea.com


Apirilak 5, igandea – BEIZAMA

BASOA UDABERRIAN. Paseoa eta jolasak+produktuen degustazioa: Hasiera puntua 10:00etan Beizamako plazan.

Info. eta erreserbak: 630 181 994, beizamabizia@gmail.com

www.beizamakoaterpetxea.com


Apirilak 11, larunbata – ZUMAIA

Santa klara baserri-Nekazalturismoa.

Bisita gidatua eta degustazioa. Euskal kostaldeko baserri eredua, turismora dibertsifikatu

dena.

Bisita ordutegia: 11:00-12:30.

Informazioa eta erreserbak: 943 860 531 info@santaklara.es


Apirilak 12, igandea – BEIZAMA

LIMOUSIN ARRAZAKO ABELGORRIAK.

Leunda ustiategia. 10:30 – 13:00

Informazioa eta erreserbak: BEIZAMAKO ATERPETXEA – INGURUMEN ZENTROA,

630 181 994, beizamabizia@gmail.com www.beizamakoaterpetxea.com


Apirilak 18, larunbata – ZESTOA

Azoka berezia: produktoreak, degustazioak, haurrentzako sukaldaritza tailerrak…

Goizean zehar.


 

Partekatu:

Utzi zure Iruzkina