Jogurt moussea fruitu gorriekin

Mikel Uriaren postrea Azoka Herritiken

Osagaiak: 4 pertsonentzat.

 • Esne-gaina, 300 ml

 • Jogurta, 500 ml

 • Arrautza-zuringo bat

 • Gelatina-orri bat

 • Masustak, 50 gr

 • Mugurdiak, 50 gr

 • Andere-mahatsak, 50 gr

Nola egin: Jele-orriak uretan jarriko ditugu. Bigunduta daude- nean, ura kenduko diegu, eta gorde egingo ditugu. Ontzi batean, 50 ml esne-gain jarriko dugu sutan. Bero dagoenean, jelea erantsiko diogu, eta ondo nahasiko dugu. Nahasitakoan, sutan jarriko dugu, eta, irakiten hasten denean, sutik kendu eta berotan utziko dugu.

Krema egiteko: Zuringoak jasoko ditugu, eta gorde egingo ditugu. Esne-gaina jasoko dugu, eta gorde egingo dugu. Ontzi batean, esne-gaina, jogurta, zuringoak eta jelea batuko ditugu, eta kontu handiz nahasiko ditugu. Nahasita daudenean, lauzazko ontzietan banatuko ditugu, eta hozten utziko ditugu. Hoztutakoan, fruitu gorriak jarriko ditugu gainean, eta mendafnarekin apainduko dugu.

Partekatu:

Utzi zure Iruzkina