Sagasti Zaharreko menua Azoka Herritiken

Azoka Herritiken baitan aurkeztu behar dizuegun azken menua Sagasti Zahar jatexearena da. Berau prestatzeko, bertako labeldun tomatea eta kalabazina, tipula, “Kakute” piperrak eta baratxuria erostea gomendatzen dizuegu. Hona hemen menuko plater baten errezeta.

LABELDUN TOMATEA ETA MENDREZKA ENTSALADA KAKUPE PIPERREKIN 

Sagasti Zaharren menua Azoka Herritiken
Bertako etomate eta mendreska entsalada

BERTAKO KALABAZIN BETEAK 

Sagasti Zaharko menua Azoka Herritiken
Bertako kalabazin beteak

Osagaiak: 4 pertsonentzat.

• Bertako kalabazin 1

• Tipula 1

• Baratxuria, 2 Ale

• Etxeko tomate egina

• 40 gr olio

• Gatz pittin bat barazkientzat

• Urdaiazpiko egokia, 150 gr

• Gratinatzeko gazta (Idiazabal)

Nola egin: Lehenik eta behin, kalabazina garbitu eta erditik luze- tara moztu; koilara batekin, barrua hustu (1 cm-ko lo- diera utzi azalari), eta lurrunetan prestatu. Kalabazinaren barrukoa, etxeko tomatea, tipula, bara- txuriak eta urdaiazpiko egosia txikitu eta nahasi, eta su txikian egin. Kalabazinak egosketa-puntuan atera (berdin dio ora- indik gogortxoak badaude, labean amaituko ditugu); bete kalabazinak egin dugun nahasiarekin, eta, on- doren, gazta gainetik jarri eta 10 bat minutuan labean gratinatu (200ºc).

FRUITU BROCHETA PARRILLAN KAKAOZKO BAINUAREKIN

Sagasti Zaharren postrea Azoka Herritiken
Fruitu brotxeta
Partekatu:

Utzi zure Iruzkina